زئولیت پتاسیمی در زمینه افزایش عملکرد محصولات کشاورزی بسیار تاثیر گذار است

چسبندگی، رشد، زنده‌مانی و تمایز استخوان‌زایی سلول‌های زئولیت پتاسیمی شبیه استئوبلاست انسانی را بهبود می‌بخشند زئولیت ها از نظر بالینی به عنوان اجزای هموستاتیک استفاده می شوند.

به عنوان مثال در اسفنج انعقادی پیشرفته، به عنوان داروهای محافظ معده، به عنوان مثال، یا به عنوان عوامل آنتی اکسیدانی  برخی از زئولیت ها بسیار سیتوتوکسیک و سرطان زا هستند.

به عنوان مثال اریونیت. با این حال، در سایر زئولیت ها، می توان از اثرات ضد تکثیری و پیش آپوپتوز برای درمان تومور استفاده کرد.

کریستالی و هیدراته کاتیون‌های قلیایی خاکی هستند که از چارچوب‌های سه‌بعدی چهار وجهی تشکیل شده‌اند که از طریق اتم‌های اکسیژن مشترک به هم متصل شده‌اند.

که به طور گسترده در رویکردهای تکنولوژیکی مختلف مانند جاذب‌ها به کار گرفته شده‌اند. کاتالیزورها، مبدل های یونی، غربال های مولکولی برای جداسازی، و دسته بندی مولکول ها بر اساس ابعاد اندازه کریستالی آنهااست.

زئولیت

از سوی دیگر، خواص فیزیکی و شیمیایی منحصر به فرد و برجسته مواد زئولیت مانند ویژگی متخلخل، قابلیت تبادل یونی، ظرفیت جذب آب، اثرات تعدیل کننده و آنتی اکسیدانی ایمنی، زیست سازگاری و پایداری شیمیایی و بیولوژیکی طولانی مدتاست.

آنها را به طور فزاینده ای در زمینه های مختلف مفید می کند. زیست پزشکی شامل سیستم های دارورسانی، ترمیم زخم، داربست های مورد استفاده می شود.

در مهندسی بافت، ضد باکتری و ضد میکروبی، پوشش ایمپلنت، مواد حاجب، حذف یون های مضر از بدن، جاذب گاز، همودیالیز و پرکردن ریشه دندان است.

بنابراین، این بررسی بر پیشرفت‌های اخیر استفاده از زئولیت‌ها در بازخوردهای کاربردهای مختلف زیست‌پزشکی به ویژه دارورسانی، پزشکی احیاکننده، تمرکز دارد.

زئولیت ها از نظر عناصر تشکیل شده از اتم های فسفر، آلومینیوم، اکسیژن و سیلیکون که به طور ذاتی ساختاری منظم با توپولوژی مکرر را در خود جای داده اند.

اصطلاح “زئولیت” به سال 1756 باز می گردد، زمانی که اکسل فردریک کرونستد، کانی شناس سوئدی، استیلبیت را کشف کرد. زئولیت ها را می توان به عنوان سیلیکات های آلومینیوم متخلخل تعریف کرد.

 زئولیت ها از نظر ساختاری جامدات کریستالی متخلخل با ساختار و چارچوب کاملاً مشخص هستندبا نگاه کردن به شبکه های به هم پیوسته زئولیت ها، اتم های اکسیژن دارد.

واقع در گوشه های شبکه چهار وجهی و اتم های سیلیکون یا آلومینیوم در مرکز زئولیت‌ها به دو نوع مصنوعی و طبیعی طبقه‌بندی می‌شوند که زئولیت‌های مصنوعی از ترکیب برخی مواد از طریق تشکیل سریع به دست می‌آیند.